27 Mayıs 2022 itibariyle Covid-19 ile mücadelede aşılanan sayısı kişiye ulaştı.
Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg Avrupa medya zirvesinde yaptığı konuşmasında, Ukrayna’ya destek vermenin başka yollarının da bulunduğunu belirterek, “Ukrayna Avrupa Birliği’ne (AB) alınmamalı” dedi.
Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg Avusturya’nın Lech şehrinde düzenlenen 14. Avrupa Medya Zirvesi’nde konuştu. Schallenberg, Ukrayna’ya destek vermenin başka yolları da olduğunu söyleyerek, “Ukrayna’ya destek vermeliyiz, ilişkilerimizi geliştirmeliyiz fakat bu onları AB üyesi yapmamızı ve hatta aday statüsüne almamızı gerektirmez. Ukrayna’yı Avrupa ekonomik alanına alabiliriz. İlişkilerimizi bu şekilde geliştirebiliriz. AB’ye aday statüsünde olan ve önemli yol kat eden Balkan ülkeleri var. Önceliğimiz onlar olmalı” ifadelerini kullandı.
Ukrayna’dan sert tepki
Avusturya Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg’in açıklamalarına Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleh Nikolenko, “Stratejik olarak dar görüşlü bir açıklama. Açıklamanın birleşik bir Avrupa’nın çıkarlarıyla uyumsuz olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Bakan Soylu: Bursa’daki olayın faillerini tespit ettik
Akaryakıta iki zam birden!
Eşi tarafından tabancayla vurulan kadın yaşamını kaybetti
Türkiye 400 bin ton şeker ithal edecek
Alkol ve sigaraya vergi zammı!
Bursa’da para transfer merkezinde hareketli anlar: 100 bin Euro’yu çalmaya çalıştı
Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon Sivasspor!
Putin, gıda krizini engellemek için tek şart sundu
Sosyal Medya yasası TBMM’ye sunuldu
Bursa Valiliği’nden meteorolojik uyarı
Bursaspor’a PFDK’dan ceza yağdı!
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.